Degradatiezorgen voor korfballers halverwege competitie

WINSUM - De korfballers van DWA/Argo staan halverwege de veldcompetitie onderaan in de tweede klasse. De ploeg uit Winsum en Bedum kon zaterdag in Wezep ook tegenRood-Wit geen potten breken en werd met 27-15 terug naar huis gestuurd.

Ook zaterdag kon trainer-coach André Pettinga niet met zijn vaste basisopstelling aan de start van de wedstrijd verschijnen. Steven Bults stond wederom op de plek van Nick Brandsma en Yarin Smedema verving net als de vorige wedstrijden Natasja Schuuring.

Laatste veldwedstrijd

De korfballers zijn nu halverwege de veldcompetitie. De degradatiezorgen nemen nu dan ook concrete vormen aan, want de onderste twee ploegen zijn normaal gesproken de ploegen die een klasse lager moeten gaan spelen. Wie weet kunnen de korfballers in de tweede helft van de competitie nog voor een verrassing zorgen.

Die tweede helft begint zaterdag al, als DWA/Argo de voorlopig laatste veldwedstrijd van dit seizoen speelt. Koploper Hoogkerk ontvangt dan om 15.30 uur de onderste ploeg van de ranglijst voor de eerste return.

In de eerste ontmoeting was Hoogkerk met 12-20 te sterk voor DWA/Argo. Na zaterdag gaan de korfballers over naar de zaal. Die zaalcompetitie begint op 23 november. In april wordt dan verder gegaan met de veldcompetitie.

Scores DWA/Argo: Sam Pestoor (3), Gert Jan Stulp (3), Karen Oostmeijer (2), Yarin Smedema (2), Ole Smedema (2), Lisette Hamminga (1), Tom van der Laan (1) en Sanne Schuuring (1).

Uitslagen:

Hoogkerk - De Granaet 22-17

Harich - Noordenveld 13-20

Rood-Wit - DWA/Argo 27-15

Thrianta - Oerterp/VKC 15-24

Stand:

Oerterp/VKC 7-12

Hoogkerk 7-12

De Granaet 7- 9

Thrianta 7- 7

Rood-Wit 7- 6

Noordenveld 7- 5

Harich 7- 3

DWA/Argo 7- 2