Natuurwerkdag in Verborgen Pluktuin Ten Boersterbos

TEN BOER - De vrijwilligers van de Boscommisie van het Ten Boersterbos sluiten ook dit jaar weer aan bij de landelijke Natuurwerkdag op zaterdag 2 november.

Men gaat aan de slag in de Verborgen Pluktuin van het Ten Boersterbos. Snoeien, takken slepen, afval opruimen, repareren en fruitboom planten zijn bezigheden die voorbij komen.

Kinderen

Ook kinderen zijn van harte welkom mee ten doen onder begeleiding van een volwassene. Aanmelden kan via: natuurwerkdag.nl/locatie/ten-boersterbos.

Er wordt verzameld en geluncht bij de parkeerplaats van de Gereformeerde Vrijgemaakte kerk de Levensbron aan Vijverweide 26

Pluktuin

Een aantal jaren geleden moesten er veel zieke bomen in het Ten Boersterbos worden gekapt. Op een open plek die ontstond is door de Boscommissie, met hulp van sponsoren een fruitboomgaard aangelegd; de verborgen Pluktuin. Hier vind je allerlei oude fruitboomrassen: peren, appels, pruimen, walnoten en bessenstruiken. Dit is de plek die de Boscommissie heeft geadopteerd en waar de nadruk van hun beheerwerk op ligt.