Briljanten echtpaar Van Veen in Bedum

BEDUM - Het echtpaar van Veen-Veenkamp in Bedum heeft dinsdag hun briljaten bruiloft gevierd. Wethouder Kristel Rutgers heeft het namens de gemeente Het Hogeland gefeliciteerd met jun 65-jarig huwelijk.

De 88-jarige heer Van Veen heeft in zijn jonge altijd aangegeven niet voor zijn 23e verjaardag te willen trouwen. En daar heeft hij zich aan gehouden: ze zijn precies één dag na zijn 23e verjaardag gehuwd. Zijn inmiddels 86 jaar oude echtgenote was destijds 21.

Het stel heeft elkaar voor het eerst ontmoet in Haulerwijk bij een feest. Later zijn via via weer in contact gekomen en hebben elkaar beter leren kennen via correspondentie en wat later middels de bezoekjes op zondag. Mevrouw woonde destijds in Stedum en haar aanstaande in De Wilp, niet bepaald naast de deur.

Limburg

Na de lagere school en na het behalen van het diploma Algemene ontwikkeling is Van Veen aan het werk gegaan bij een boer in Limburg als vrachtwagenchauffeur in de landbouw /veeteelt. De verkeringstijd had het toen zwaar. Hij was alleen met vakanties in het noorden.

Mevrouw Van Veen is meteen na de lagere school aan het werk gegaan bij ateliers en een wasserij tot aan haar huwelijk.

Garrelsweer

Na het huwelijk is mevrouw gestopt met werken en heeft altijd voor de twee kinderen (een zoon en een dochter) gezorgd. Van Veen kon na het huwelijk werk krijgen bij een boer in Garrelsweer die ook een huis voor het jonge echtpaar ter beschikking stelde.

Adorp

Via Klein Garnwerd, Wierumerschouw en Adorp en allerlei werkgevers, waaronder garage Bakker in Adorp, is het echtpaar van Veen drie jaar geleden in Bedum komen wonen waar ook hun zoon woont.

De heer Van Veen houdt zich nu nog hobbymatig bezig met het repareren van klokken en heeft ook lange tijd voor zichzelf gewerkt. Hij is zeer handig en kan alles maken wat zijn ogen zien.

Een grote gezamenlijke hobby van het echtpaar was de boot. Meer dan 30 jaar hebben ze met hun boot door heel Nederland reizen gemaakt, ook in de weekenden.

Het echtpaar heeft één kleinkind.