Zevende Noord-Groninger Sportgala zoekt kandidaten

NOORD-GRONINGEN - De Stichting EemsmondSport Delfzijl is begonnen met de nominatieronde voor de zevende editie van het Noord-Groninger Sportgala. Dat word op vrijdag 7 februari gehouden in gebouw De Poort in Winsum.

Er kunnen door iedereen genomineerden voorgedragen worden in de categorie Sportman, Sportvrouw, Sportploeg en Sporttalent 2019. Ook wordt er een oeuvreprijs beschikbaar gesteld.

Genomineerden dienen woonachtig te zijn in de voormalige gemeente Ten Boer, Loppersum, Delfzijl, Appingedam of Het Hogeland. Zemoeten in het jaar voorafgaande aan de uitreiking een opvallende sportieve prestatie hebben geleverd.

Tot en met 31 december

Genomineerden kunnen tot en met 31 december 2019 worden voorgedragen via: info@eemsmondsport.nl.

Op basis van het aantal voordrachten wordt op 1 januari 2020 de definitieve lijst opgesteld. Het aantal voordrachten bepaalt of iemand op de definitieve lijst komt te staan. De Stichting EemsmondSport Delfzijl roept iedereen op om sporters voor te dragen waarvan men denkt dat zij voor een van de beschikbareprijzen in aanmerking zouden moeten komen.

Voor de categorie├źn Sportman, Sportvrouw, Sporttalent en Oeuvreprijs worden in willekeurige volgorde drie genomineerden geplaatst. Voor de categorie Sportploeg worden vijf genomineerden aangewezen.

De prijzen worden uitgereikt door sportwethouder Harmannus Blok van de gemeente Het Hogeland.