Volleyballers Winkhem makkelijk langs Exstudiantes

WINSUM - Winkhem heeft de derde wedstrijd van het seizoen gewonnen. Inclusief De Groninger ex-studenten van Exstudiantes lieten zich in Winsum gewillig inpakken, 3-1.

Met het zelfvertrouwen zit het wel goed bij de heren van Winkhem. In vergelijking met vorig seizoen zijn de mannen veel beter begonnen aan de competitie. In deze wedstrijd werd opnieuw een heel vastberaden speelstijl gehanteerd waardoor Winkhem goed in het eigen spel zat.

Scherpte

Hoewel de eerste set nog wat kalmpjes begon en de gasten nog twee setpunten kregen, was het Winkhem dat, mede door goed wisselbeleid, de set naar zich toe trok. Met scherpte werd het vervolg ingeleid en dat was te merken. Winkhem walste over Exstudiantes heen en in korte tijd stonden de Groningers 2-0 achter, 27-25 , 25-14.

Troost

Dit zelfde beeld voltrok zich aan het begin van de tweede helft van de wedstrijd. Winkhem speelde gedegen en Exstudiantes strooide met foute serves en aanvallen. De laatste set voelde daarom ook als een al gespeelde set, maar dat blijkt gevaarlijk in het volleybal. Winkhem keek telkens aan tegen een kleine achterstand en Exstudiantes vond zowaar nog een extra potje blokkeerkracht in het einde van de set. Door deze inzet wisten de mannen uit Groningen een setpunt mee te nemen als troost.

Wat blijft hangen is het sterke spel van Winkhem. In deze vorm is er heel wat mogelijk dit seizoen. De komende wedstrijd is op donderdag 10 oktober om 21:15 in Beijum tegen Lycurgus.