Winkhem wint van stug Doezum

WINSUM - In Doezum wisten de mannen van Winkhem op karakter de koppositie in de promotieklasse vast te houden. In een wedstrijd waarin voor elk punt geknokt moest worden bleek Winkhem de sterkste. De ervaring won het van het jonge, pas gepromoveerde DOVO, 1-3.

De start van de wedstrijd was meteen volle bak voor beide ploegen. Met stevige rally’s en harde aanvallen was het spel meteen op het scherpst van de snede. Het was duidelijk dat wie het sterkst uit de start kwam een mentale voorsprong had. Dit voordeel viel naar de kant van Winkhem.

Nadat de eerste kruitdampen neergedaald waren, kon Winkhem eenvoudig uitlopen naar een comfortabele voorsprong, na twee sets spelen was het 0-2 voor Winkhem, 13-25 , 19-25.

Spannender

In de tweede helft van de wedstrijd ging de conditionele gesteldheid meetellen. Beide ploegen hadden al veel gegeven. Dit ging ten kostte van de concentratie en dat maakte het er voor het publiek alleen maar spannender op. Met uiterste krachtinspanningen wist Winkhem de belangrijke derde set, en daarmee winst, te pakken en ging de laatste set mede door een gewaagde aanvalspoging naar de gastheren, 23-35 en 26-24.

De mannen van Winkhem zijn het seizoen sterk begonnen. Woensdag 2 oktober speelt Winkhem in de Ripperdahal tegen de voormalige studenten van Exstudiantes. De wedstrijd start om 21:00 uur.