Oerterp ook in competitie te sterk voor DWA

WINSUM - De korfballers van DWA/Argo uit Winsum en Bedum hebben het zaterdag thuis opnieuw niet kunnen bolwerken tegen Oerterp/VKC. De Friezen zegevierden met 11-21.

Bij de vorige ontmoeting anderhalve week eerder, in de strijd om de Jan Mulder Beker, wist Oerterp/VKC ook al ruim te winnen. Zaterdag stonden de twee ploegen tegenover elkaar in de reguliere competitie.

Oerterp/VKC had in de eerste helft zichtbaar moeite met DWA/Argo, maar na een ruststand van 8-11, wist Oerterp/VKC in het tweede bedrijf afstand te nemen en de punten mee naar huis te nemen.

Debuut

De jarige A-speler Ole Smedema mocht op zijn 17e verjaardag zijn debuut maken. Zaterdag reist zal DWA/Argo naar Dokkum voor de ontmoeting met De Granaet (15.30 uur). Beide ploegen kennen elkaar nog van eerder gespeelde wedstrijden en daar waren de teams vaak behoorlijk aan elkaar gewaagd. Saillant detail is dat De Granaet onder leiding staat van Henk Sjoerd Westra. Hij was de vorige trainer-coach van DWA/Argo.

Scores DWA/Argo: Lisette Hamminga (3x), Nick Brandsma (3x), Gert-Jan Stulp (2x), Lisanne Pettinga (1x), Karen Oostmeijer (1x), Sam Pestoor (1x).

Uitslagen:

Hoogkerk - Rood-Wit 21- 9

Thrianta - Harich 15-15

Noordenveld - De Granaet 14-14

DWA/Argo - Oerterp/VKC 11-21

Stand:

Oerterp/VKC 4-6

Hoogkerk 4-6

De Granaet 4-5

Rood-Wit 4-4

Thrianta 4-3

Harich 4-3

Noordenveld 4-3

DWA/Argo 4-2