Noord-Groninger zorginstelling De Hoven hijst aardbevingsvlag

De Noord-Groninger zorginstelling De Hoven heeft de afgelopen tijd bij al haar locaties de Groninger aardbevingsvlag gehesen. De Hoven wil bevingsgedupeerden hiermee een hart onder de riem steken.

Stien Postma hees de vlag bij zorgcentrum Viskenij in Baflo. De in Warffum woonachtige kok moest vijf jaar geleden een aantal weken haar huis uit in verband met schadeherstel.

„Ik vind het heel bijzonder dat ik deze vlag mag hijsen”, zei zij. ,,Vijf jaar geleden ging het herstellen van de schade nog makkelijk, maar nu is het heel moeizaam. Het is goed dat we als organisatie meeleven met de Groningers.”

Bewoonster Janny Westra (72) hees de vlag bij De Twaalf Hoven in Winsum. Toen ze nog in Den Andel woonde had ze ook schade aan haar huis: scheuren in de vloeren en in de garage. „Ik vind het een hele eer dat ik deze vlag mag hijsen, het doet me wat”, liet zij optekenen.

Ook bij Winkheem in Winsum, Damsterheerd in Appingedam, Vliethoven in Delfzijl, Alegunda Ilberi in Bedum en Het Waterschapshuis in Onderdendam wappert de aardbevingsvlag als teken van verbondenheid.