100 Babybox-dozen Mission Possible tijdens RUN van Winschoten

UITHUIZEN - Mission Possible heeft zaterdag tijdens de RUN van Winschoten actiegevoerd voor het BabyBox project in Bulgarije en Rusland. Met zeven wandelaars, negentien 10x10 estafettelopers en vier Lutje RUN-deelnemers is bijna € 5.000 opgehaald.

Bert Dokter, initiatiefnemer van Mission Possible Nederland, is erg blij met de inzet van alle lopers. „Met deze opbrengst kunnen wij 100 dozen met benodigdheden voor baby’s en hun moeders aanschaffen voor ons Babybox project.”

Meest kwetsbare mensen

„De Bulgaarse Roma-meisjes behoren tot de meest kwetsbare mensen in Oost-Europa. Het is voor de ouders een last om voor hun dochters te zorgen, zodat ze zo vroeg mogelijk worden uitgehuwelijkt. De meeste Roma-meisjes worden moeder wanneer ze tieners - en vaak jonge tieners - zijn. Tijdens de zwangerschap hebben ze meestal geen instructies over de gezondheidszorg of het ouderschap. Meestal komen ze voor het in eerst in contact met de medische zorg als het kind geboren is. Met het Babybox project geven we voorlichting en training en zijn we in staat om vroege huwelijken te voorkomen en aaanstaandemoeders te helpen tijdens hun zwangerschap.”

Mission Possible is een christelijke organisatie die zich richt op hulpverlening aan kinderen-jeugd uit probleemgezinnen,tienermoeders en alcohol- en drugsverslaafden. Hiervoor zijn verschillende activiteiten op gezet zoals opvangtehuizen, rehabilitatie- en dagopvangcentra, opvang van gezinnen, ondersteuning van Roma, opvang van tienermoeders en een Babybox project. Mission Possible heeft projecten in verschillende steden in Rusland, in Oekraïne, Albanië, Armenië en Bulgarije.