Flashmob met 50 ouderen op station Loppersum

LOPPERSUM - Een groep eerstejaars studenten bedrijfskunde uit Groningen houdt woensdag om 15.00 uur een Flashmob op het station van Loppersum.

Ze vinden het zelf een bijna onmogelijke opdracht, het draait namelijk om een Flashmob waarbij er 50 ouderen opgetrommeld moeten worden. En dat sluit dan wel weer aan bij het doel om geld in te zamelen voor het Ouderenfonds. De opdracht luidt niet alleen het bij elkaar krijgen van de 50 ouderen, maar ook om minimaal 250 euro in te zamelen.

Bijna de helft van alle oudere mensen in Nederland is eenzaam. Van hen is 10 procent extreem eenzaam, ze krijgen maximaal één keer per maand bezoek. Het ouderenfonds zorgt ervoor dat deze mensen leuke activiteiten gaan doen met leeftijdsgenoten. Doordat de ouderenfonds niet gesubsidieerd wordt door de staat, moet alles komen van donateurs en vrijwilligers.

Voor een donatie hebben de studenten een speciaal webadres bij dat van het Ouderenfonds gekregen. Dat is te bereiken via: https://acties.ouderenfonds.nl/actie/anthon-van-der-molen.

Er is tot nog toe 153 euro opgehaald.