Handelsvereniging Uithuizen zoekt iemand die winkelcentrum aantrekkelijker kan maken

Handelsvereniging Uithuizen is op zoek naar een citymanager. Ze hoopt hiermee een nieuwe stap te zetten in de ontwikkeling van het dorp als regionaal (winkel)centrum.

De citymanager gaat ondernemers in Uithuizen ondersteunen in modern ondernemerschap. Daarnaast wordt het ‘vermarkten’ van Uithuizen bij potentiële nieuwe winkeliers een belangrijke taak van de citymanager.

In Uithuizen staan meerdere winkels leeg en het centrum is uitgestrekt. Hoofdstraat West, Hoofdstraat Oost, de Blink en dan is er ook nog Molenerf met grote supermarkten.

,,We zoeken iemand die samen met de winkeliers bedenkt hoe het winkelgebied aantrekkelijker kan worden’’, zegt Patriek Knot, voorzitter van de Handelsvereniging. ,,We willen graag een compact centrum waar het voor de consument goed toeven is en waar activiteiten kunnen plaatsvinden.’’

Handelsvereniging Uithuizen

De Handelsvereniging zoekt iemand van buiten, zodat hij of zij onafhankelijk kan opereren en zonder vooringenomenheid met alle winkeliers en de gemeente kan spreken. Knot: ,,Hij of zij moet ook een soort vertrouwenspersoon zijn.’’ Een andere taak is nieuwe ondernemers te trekken. Knot: ,,Dat is in een ver verleden ook gebeurd. Als er goede plannen zijn, kan dat lukken.’’

De manager, die thuis moet zijn in de retailwereld, gaat voor een dag in de week in Uithuizen aan de slag. De sollicitatietermijn sluit 4 oktober.