Jeugdvoorstelling Kanoet over de wonderen van de vogelwereld en vogelgekke vaders

WINSUM - theater- en dansindustrie Garage TDI speelt zondag 29 september om 14.30 uur de jeugdvoorstelling Kanoet (6+) in Cultureel Centrum de Blauwe Schuit in Winsum.

‘Kanoet’ is een coproductie van Stichting Pier21 met Garage TDI. In samenwerking met organisaties uit de wereld van de natuur en natuureducatie. Het is een voorstelling die ervoor zorgt dat kinderen met andere ogen naar de natuur kijken.

Opgezette vogels

Acteur Theo Smedes, bekend van de jeugdtheatervoorstelling ‘Tomke’, speelt de rol van Mient. Een jongen wiens vader onderzoek doet naar wadvogels en die ervan droomt zelf te kunnen vliegen. Het decor bestaat onder andere uit een grote verzameling opgezette vogels die voorkomen in het Waddengebied en de hele wereld over vliegen. Zoals de kanoet, rotgans, drieteenstrandloper, rosse grutto en lepelaar. De kinderen leren over het wonderlijke gedrag van wadvogels, de connectie van ons waddengebied met Afrika en Siberië en de samenhang tussen verschillende ecosystemen. En over de kracht om op eigen vleugels je weg te vinden.

Echte professor

De ‘digitale rol’ van de vader wordt gespeeld door een echte professor, Theunis Piersma, hoogleraar trekvogelecologie aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Kaarten kunnen worden besteld via: www.deblauweschuit-winsum.nl.