Debuut cd Rene Diekstra uit Oudeschip

OUDESCHIP - RD is de artiestennaam van Groninger, ICT’er en bovenal gitarist René Diekstra uit Oueschip. Hij werd muzikant omdat hij artiesten als Cuby and the Blizzards en Jan Akkerman zag optreden. Na 15 jaar ICT is het nu tijd geworden voor zijn eigen muzikale project: Sum Of Its Parts.

Het project is een optelling van alle muzikale invloeden: naast zijn gitaarleermeester Erwin Java zijn er op zijn album de invloeden te horen van Wayne Johnson, Lee Ritenour, Jan Akkerman, Andy Timmons, John Norum, Steve Lukather, Ritchie Blackmore en vele anderen. Zijn stijl van spelen wordt door anderen vaak vergeleken met Joe Satriani. Het album wordt officieel gelanceerd op zijn 40e verjaardag, op 10 september. De single ‘Be Mine’ is reeds online te beluisteren.

15 jaar op de plank

Het oudste nummer op het album (Portrait Of You) lag inmiddels al meer dan 15 jaar op de plank. Door de jaren heen kwamen er steeds nieuwe nummers bij. Uiteindelijk was de tijd rijp voor een debuut-album. Samen met zijn vrouw Vita van der Lijke, die op 4 van de 10 tracks als gitarist meespeelt, werkte hij aan het vervolmaken van de nummers.

René: “Het is een proces van jaren geweest, waarbij ik de laatste twee jaar in een stroomversnelling raakte. In het begin was het vooral een zoektocht. Zoeken naar het juiste geluid, het juiste moment, de juiste benadering. Op een gegeven moment was het gewoon klaar. Ik wist niet meer waar ik nou op wachtte”.

Voor de sessies vroeg hij Frans Vollink voor het bas-werk en de opnames, Coen Molenaar (Tristan, Jan Akkerman & Conrad Miller Trio) als toetsenist en Niels Voskuil (Dilana, Richard Hallebeek Project) als drummer.

Instrumentale tracks

Het album bevat 10 instrumentale tracks, met diverse invloeden en sferen waarin de gitaar een prominente plek heeft. De tracks zijn te beluisteren via Spotify en het album is zowel op vinyl als op CD verkrijgbaar via: www.sum-of-its-parts.com.