MOOI Bedum en Open Monumentendag

BEDUM - De achtste editie van het culturele evenement MOOI Bedum vindt zaterdag tegelijk plaats met open Monumentendag.

Vanuit Bedum geeft wethouder Eltjo Dijkhuis om 10.00 uur het startschot van de Open Monumentendag voor de gemeente het Hogeland, bij de VVV Het Hogeland-Bedum.

Wandeling

Aansluitend is er een wandeling langs verschillende woningen en rijksmonumenten, zoals de Goede Herderkerk , die gerealiseerd zijn in de beroemde Amsterdamse School bouwstijl. Het wordt een bijzondere wandeling onder leiding van Bertus Fennema , schrijver van enkele boeken over architecten in Bedum, Albert Wiersema en Kars Zevenberg. Deelnemers kunnen zich aanmelden bij de VVV Het Hogeland-Bedum.

Vanaf 10.00 uur is de Walfriduskerk en de toren geopend. Met de mogelijkheid , om onder begeleiding de scheve toren te beklimmen.

Lange lint marktkramen

Vanaf 12.00 uur tot 17.00 uur draait het om MOOI Bedum. Bezoekers kunnen vanaf de kruising van de Thedemastraat/Stationsweg, Molenweg tot aan het eind van de Grotestraat genieten van een lange lint aan marktkramen. Met kunst en cultuur aan de Molenweg, ondernemers en muziek en demonstraties aan de Stationsweg en in de Grotestraat samen met ondernemers vele aanbiedingen met muziek, een verenigingsmarkt, dans en demonstraties.

Graffiti

Op het Haventerrein aan de Molenweg laten Mensenwerk het Hogeland en de Sportcoach kinderen kennismaken met graffiti spuiten, Smoothy race, en nog vele andere activiteiten.

Drie podia

MOOI Bedum is ook de samenwerking aangegaan met Bedum broest. Zij verzorgen op drie verschillende podia in het dorp de muziek. Er is een Groningstalig podium met Steernvanger en de Kosters, Muziekschool Hunsingo heeft een podium op het haventerrein en er is podium voor Muziek vereniging Wilhelmina in verschillende formaties.