Linde Nijland in De Hoogte

WINSUM - De SKKW begint het nieuwe seizoen zaterdag 14 september om 20.30 uur met een optreden van Linde Nijland en Bert Ridderbos in De Hoogte in Winsum.

Het muziektijdschrift Heaven noemt Linde ‘de beste folkzangeres van Nederland’. Ze heeft een kristalheldere stem en brengt haar prachtige liedjes in Keltische en Americana-stijl al jarenlang in binnen- en buitenland.

Ygdrassil

Daarbij zingt ze zowel eigen repertoire als folk, streektaal en popnummers uit de jaren ‘60 en 70 die ze geheel op eigen wijze uitvoert. Internationaal werd Linde bekend door het zangduo Ygdrassil en haar programma rond de Britse zangeres Sandy Denny. Ze toert regelmatig in onder andere Engeland en Schotland.

Bert is een veelzijdig multi-instrumentalist en bespeelt afwisselend gitaren, cittern, banjo en accordeon. Voor zijn samenwerking met Linde speelde hij in de Groningstalige band Törf. .

Kaarten reserveren kan via: info@skkw.nl, vanaf zaterdag 7 september bij Sporthuis Winsum in Winsum en ’s avonds aan de zaal (zolang de voorraad strekt).