Petra Bus wint kwart triatlon Ten Boer

Petra Bus van de Loopgroep Bedum heeft triatlon van Ten Boer op haar naam geschreven.

Vier atleten van de loopgroep hebben deelgenomen aan de 34e editie, die in het kader van de jaarlijkse SportRecreade georganiseerd wordt. Drie van de vier kwamen uit op de kwart triatlon: 1000 meter zwemmen, 41.2 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen.

Voor de hardlopers van de loopgroep is een triatlon een fijne afwisseling. De meesten zitten regelmatig op de racefiets, maar het onderdeel zwemmen vereist speciale aandacht. Atlete Petra Bus is al een bekend gezicht in deze triatlon. Elk jaar presteert ze beter en wordt ze sneller. Dat resulteerde dit jaar in de eerste plaats bij de dames in een sterke tijd van 2:18:23, waarmee ze een voorsprong had van ruim zes minuten op de tweede dame Lotte de Jong. Dit jaar debuteerde Erik van Dijken. Hij is een snelle hardloper maar blijkt ook op de fiets zijn 'mannetje' te staan. Zijn eindtijd van 2:16:46 was goed voor de tiende plaats van in totaal 46 deelnemers. Ook Carla Dijkstra verbetert zich elk jaar en kwam na 2:35:45 over de meet. Rinze Kramer vond een achtste triatlon wel voldoende en kwam na 1:19:06 over de finish.

Erika Broekema

In de hardloopwedstrijd Sneek-Bolward-Sneek wist Erika Broekema op de tien kilometer beslag te leggen op de tweede plaats bij de dames met een prima tijd van 44:30. Sander de Vries liep de vijf kilometer in 27:34.

Michel Mooiman en Janny Klarus namen deel aan de RunForestRun bij de Hondsrug over 13 grotendeels onverharde kilometers. Ze kwamen over de meet in 1:31:39 en 1:38:15.