Expositie Wiebe Bijker in kerk Thesinge

THESINGE - In de Kloosterkerk van Thesinge is in de weeknd vann 7 en 8 en 14 en 15 septmber wordt een tentoonstelling met schilderijen en tekeningen van Wiebe Bijker uit Grolloo te zien.

Hij maakt zijn tekeningen met pen en siberisch krijt. Op reis maakt hij schetsen in zijn tekenboekje dat hij altijd bij zich heeft. Om een indruk te geven hoe dat er uit ziet, ligt er op de expositie een aantal schetsboekjes ter inzage.

Licht speelt belangrijke rol

De schilderijen maakt hij met olieverf op doek of paneel. Het zijn voornamelijk landschappen en stadsgezichten, die op zijn eigen impressionistische en kleurrijke stijl worden vertaald op het doek. Wat vooral opvalt is de grote rol die het licht speelt in al zijn schilderijen.

De opening wordt op zaterdag 7 september om 14.00 uur verricht door Henk Zeelenberg. De muzikale kleuring wordt verzorgd door optredens van pianiste Margreet Puite.

De expositie is geopend op zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur en op afspraak. In het Monumentenweekend van 14 en 15 september is de kerk open vanaf 10.00 uur.