Afsluiting N361 richting Lauwersoog om verbetering Lauwersmeerdijk

De provinciale weg tussen Ulrum en Lauwersoog (N361) wordt 2 september deels afgesloten voor al het verkeer. Het betreft het deel tussen de aansluiting van de N361 met de Strandweg ten noorden van Zoutkamp en de aansluiting van de N361 met de Strandweg even ten zuiden van het dorp Lauwersoog.

De weg wordt gestremd vanwege de verbetering van de Lauwersmeerdijk. De dijk wordt onder en langs het tracé van de N361 versterkt.

De afsluiting van de N361 wordt gecombineerd met de aanleg van een otterpassage.

Omleidingsroutes via Friesland

Voor weggebruikers die de N361 gebruiken om van en naar Lauwersoog (of Schiermonnikoog) te rijden worden omleidingsroutes aangegeven. Zij moeten rekening houden met een extra reistijd van ongeveer vijftien minuten.

De omleidingsroutes gaan via Friesland.

Horecavoorzieningen, Landal Natuurpark Suyderoogh en Activiteitencentrum Lauwersnest blijven bereikbaar.

Fietsen op de Strandweg

Fietsers kunnen tijdens de hele stremming gebruik blijven maken van de Strandweg. De parallelstructuur langs de N361 – de Strandweg - is (deels) beschikbaar en toegankelijk voor hulpdiensten, bestemmingsverkeer en fietsers.

Ter plaatse van de parallelstructuur staan verkeersregelaars om ervoor te zorgen dat sluipverkeer zoveel mogelijk wordt voorkomen.

Bussen rijden gewijzigde route

De buslijnen 65 en 163c richting Lauwersoog rijden tijdens de stremming een gewijzigde route. Een aantal tussenliggende haltes vervalt.

De stremming gaat maandag 2 september om 06.00 uur in en duurt tot maandag 23 september.