Muziek en haiku's op Camp Zuiderhorn

Warffum - Er vindt 31 augustus op Camp Zuiderhorn een bijzondere samenwerking tussen Ineke Bakker en Eelco Bruinsma plaats.

In een muzikaal omlijste workshop nemen zij de deelnemers mee in de vluchtige wereld van de haiku. De haiku is een zeer kort gedicht dat meestal wordt gecomponeerd naar aanleiding van een waarneming. Het is daarom zeer geschikt voor het beschrijven van een kortstondige, vluchtige gebeurtenis. Daarmee krijgen haiku’s vaak een filosofische lading.

De natuur en de seizoenen spelen een belangrijke rol in deze van oorsprong Japanse dichtvorm die inmiddels de hele wereld heeft veroverd. Tijdens de workshop vertelt Eelco over de geschiedenis van de haiku en enkele haiku’s van de oude meesters. Aan de hand van zijn eigen werk demonstreert hij de techniek van het dichten. Tijdens muzikale intermezzo’s, waarin Ineke speciaal voor deze gelegenheid geselecteerde en gecomponeerde stukken speelt, schrijven de deelnemers hun eigen haiku’s. Uiteraard wordt tijdens de workshop Japanse thee met lekkers geserveerd Speciaal schrijfgerei is aanwezig.

De workshop duurt van 14.00 tot 17.00 uur. De kosten, inclusief consumpties, zijn euro 20,00 per persoon. Aanmelden kan nog tot 26 augustus via www.campzuiderhorn.nl of 06 16378611 (Ineke)