Workshops Bericht aan de Toekomst

Kloosterburen - Wat is er mooi aan deze tijd, wat is er moeilijk? Wat mag er nooit vergeten worden? Wat wil jij aan toekomstige bewoners meegeven?

Als je wilt nadenken over deze vragen en je woont in de gemeente Het Hogeland, als je houdt van schrijven of van grafisch vormgeven (fotograferen, tekenen, schilderen, collages maken) dan is BERICHT AAN DE TOEKOMST iets voor jou.

Vanaf dinsdag 27 augustus tot en met 24 september geven Aletta Becker, docent van Schrijversvakschool Groningen en kunstenaar Jantine Koppert 5 gratis workshops in het Olde Heem in Kloosterburen om je te helpen met het schrijven of vormgeven van een BERICHT.

BERICHT AAN DE TOEKOMST is bedoeld voor alle inwoners van Het Hogeland. Oud en jong, arm en rijk, nieuwkomers en langbewoners, laaggeletterden en hoger opgeleiden: iedereen is welkom. Ervaring met schrijven of fotograferen/vormgeven mag, maar is absoluut niet verplicht want je krijgt les op je eigen niveau. Onderling contact is net zo belangrijk als resultaat, daarom gaan we uit van een open houding en interesse in elkaar.

Van de BERICHTEN wordt een boek gemaakt; audiokunstenaar Aletta Becker stelt een luistercollage samen en Jantine Koppert ontwerpt een luistermeubel. De BERICHTEN gaan vervolgens als boek en audio-installatie op reis langs de bibliotheken.

Ook zullen de BERICHTEN te zien en te horen zijn op de websites van de Groningse bibliotheken en van ‘De verhalen van Groningen’.

HEt is voor iedereen in de leeftijd van 15-105, er zijn 5 gratis workshops schrijven en/of fotograferen/grafisch vormgeven te volgen: je kunt ook alle twee de series volgen. Schrijven is dinsdagmorgen van 10 tot 12 en van 12.30 tot 14.30is er fotograferen/grafisch vormgeven. Het geheel vindt plaats in het Olde Heem in Kloosterburen.