Geslaagde Adorper kermis

Adorp - Het bestuur van de Vereniging van Volksvermaken (VvV) in Adorp kijkt terug op een geslaagd weekend van de Adorper Kermis. Het gevarieerde aanbod aan activiteiten en muziek gedurende het weekend, in combinatie met de kermis, bleek weer een schot in de roos te zijn.

De voorbereidingen voor het kermisweekend van volgend jaar zijn inmiddels al weer in gang gezet. Het kermisweekend werd op vrijdagmiddag, na een openingswoord van VvV voorzitter Edwin van der Zee, geopend met een kindervoorstelling van Theater Fantast. Deze wist met zijn interactieve show het jonge publiek goed te vermaken. Na de kindervoorstelling konden de kinderen zich uitleven in de kermisattracties. ’s Avonds werd het muziekprogramma van het feestweekend afgetrapt met Partyband Sunshine, als van ouds stond de dansvloer al gauw goed gevuld, en wisten ze tot in de uurtjes een gevarieerd muziek programma ten gehore te brengen.

De zaterdag zou traditie getrouw voor de 17 de de jaarlijkse Trike Tour tocht plaatsvinden. Helaas was er te weinig animo voor het jaarlijkse treffen en heeft de organisatie besloten het treffen te annuleren. De klapper van het weekend was de zes kamp. Voor het in grote getale aanwezige publiek waren een ruim aantal dorpelingen, groot en klein, bereid om aan deze krachtmeting mee te doen. De zaterdag werd afgesloten door Feestband Solidair. Met hun repertoire wisten zij de sfeer er goed in te krijgen en de dansvloer tot twee uur ’s nachts vol te houden.

Traditioneel startte de zondag om twaalf uur met een aangeboden brunch. Circa 90 Adorpers kwamen in de feesttent mee-eten. Tijdens de brunch werd door jong en oud bij gekletst en het kermisweekend geëvalueerd. Het kermisweekend werd op zondagmiddag afgesloten met de gezellige muziek van de Harry’s one man showband. Velen waren weer bereid om richting de feesttent te komen voor de afsluiting van het weekend.

Tot slot wil de organisatie Provincie Groningen en KWS Infra bedanken voor de goede samenwerking en planning van de werkzaamheden. In de voorbereidingen hebben zei gehoor gegeven aan de wensen. Hierdoor heeft de kermis bijna tot geen hinder ondervonden van de werkzaamheden.