Jolanda Hutte in Galerie de Weergang in Garnwerd

Garnwerd - Van donderdag 22 augustus tot en met zondag 29 september exposeert Jolanda Hutte uit Sauwerd haar schilderijen in Garnwerd, in Galerie de Weergang.

Jolanda is geboren in 1947. Na haar middelbare school aan het Montessori Lyceum in Den Haag, heeft ze een opleiding gevolgd tot Sociaal en Cultureel Werker in Amsterdam. Daarop volgden enige jaren Buurtwerk en in het kader van de vrouwen-emancipatie heeft ze gewerkt in het vrouwenvormingswerk.

Pas rond 1990 begon Jolanda met schilderen. Ze volgde cursussen bij de toenmalige School voor Handenarbeid in Groningen en om zich verder te bekwamen zette ze in 1996 de stap naar Academie Minerva. Via de vooropleiding belandde ze bij de opleiding tot Autonoom Kunstenaar waar ze zich naast zeefdrukken, etsen en steendrukken voornamelijk met schilderen bezig hield.

In 2001 behaalde ze haar diploma en werd onderdeel van de kunstenaarsgroep “Art-Transfusie” die exposities organiseerde. Met Yoke Hagen vormt zij vanaf die tijd nog steeds het collectief “MUURWERK” en samen maakten zij vele wandschilderingen in bijvoorbeeld het ziekenhuis (UMCG) in Groningen.

Daarnaast maakt Jolanda schilderijen die moeilijk zo niet onmogelijk zijn in te delen bij een bepaalde stroming of stijl. De grootste overeenkomst in haar werk is kleur en een zekere mate van abstractie van het landschap, bloemen of het menselijk lichaam. Ze houdt er van te experimenteren met (grafische) vormen, wel of geen toetsen, realistisch of abstract, dun of dik geschilderd, acryl of olieverf.

Een greep uit dit werk is de komende tijd te zien in galerie de Weergang. Het motto dat zij deze expositie wil meegeven is ‘Kleur op Kleur’. Al met al, zeer de moeite waard om te komen bekijken. De galerie is te vinden aan de Burgemeester Brouwersstraat 28 in Garnwerd en is open op donderdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur.

Zie voor meer informatie de website .