De Noodklok luidde succesvol voor Domies Toen

Pieterburen - Er werd vrijdag 9 augustus ieder uur de klok voor Domies Toen de noodlijdende botanische tuin in Pieterburen geluid.

Er is geld tekort, maar Domies Toen mag niet verdwijnen, vond een groep vrienden en daarom bedachten ze deze actie. Het Noodklokcomité had samen met de vrijwilligers in 3 weken tijd een programma in elkaar gedraaid dat klonk als een klok om mensen te verlokken naar de tuin te komen om vriend te worden. Want, hoe meer vrienden, hoe groter het draagvlak van de tuin is. En dat is weer belangrijk bij de onderhandelingen over het voortbestaan van de tuin. Die opzet is heel goed gelukt. Er zijn in 3 weken tijd 115 nieuwe vrienden bijgekomen, en er komen er nog steeds bij. De tuin heeft nu 331 vrienden.

Tijdens de Noodklokdag luidde de klok van de kerk van Pieterburen elk uur. Er was een kleine markt, met planten, zaden, boeken, keramiek, sapjes, siropen, speltproducten, mosterd, zalfjes, allerhande spullen en, nieuw, Domies toenthee en ansichtkaarten. Er waren rondwandelingen, een lezing over spinnenseks, er werd getekend, er werden verhalen verteld, er was een bloemenlunch, het orgel in de kerk werd bespeeld en Kontrabande trad daar op. Na dat optreden werd bekend dat de 100 nieuwe vrienden gehaald waren.

Iedereen, ook de kerk, werkte belangeloos mee. Daar waren het concert, de boekverkoop, en er was koffie en thee met koek te koop, opbrengst voor Domies Toen. Een deel van de verkoop van de kramen werd aan Domies Toen geschonken, en ook vooraf was er heel veel medewerking om de dag en de actie bekendheid te geven, zoals de opbrengst van een plantenveiling.

Er is zo in het totaal bijna 1.000 euro aan geld binnen gekomen. Het was al met al, ondanks dat het weer niet meewerkte, een heel feestelijke dag.

De actie om nieuwe vrienden te krijgen gaat nog steeds door. Vriend nummer 400 krijgt koffie of thee met taart in de theeschenkerij. Nummer 500 naar keuze een bloemenlunch of een high tea voor 2 personen. Want Domies Toen is er nog niet, er is nog steeds steun nodig.