Streekmarkt Verhildersum Leens

Leens - De kersen, pruimen, appels en peren en de zomergroenten worden geoogst. Ondanks een warme en droge zomer is er, dankzij het harde werk van de producenten, toch volop groente en fruit verkrijgbaar.

Al producten zijn prima te verwerken in allerlei gerechten of kunnen worden ingemaakt, zodat er in de winter ook nog zomerse heerlijkheden op tafel gezet kunnen worden. Bezoekers kunnen zich laten inspireren door de vele ambachtelijke lekkernijen en lokale productenm, oude bekenden ontmoeten en kennismaken met nieuwe mensen tijdens de Streekmarkt zaterdag 17 august van 10.00 tot 16.00 uur op het voorterrein bij de Borg Verhildersum.

De ambachtelijke heerlijkheden op de Streekmarkt van Verhildersum inspireren menigeen tot allerlei fantasievolle gerechten. De producten komen voornamelijk uit de eigen streek. Gemaakt door gedreven en gepassioneerde ondernemers. Ambachtelijk biologisch brood, worst en vlees, geitenkaas en boerenkaas, eieren van boerenscharrelkippen, groenten en fruit, biologische wijn, honing, mosterd, jams, chutneys en kruiden, koolzaadolie, allerlei glutenvrije producten en nog veel meer.

De standhouders vertellen graag over de producten en laten bezoekers proeven van alle heerlijkheden. Eten met een verhaal. Ontmoet op deze Streekmarkt de makers en verkopers. En bezoek dan ook de exposities in de museumboerderij, de borg en de expositie in het Koetshuis (toegang tot het museum is niet gratis). Kijk voor meer informatie op www.verhildersum.nl