Geen autocross in Winsum door tropische hitte

De komende week zijn tropische temperaturen voorspeld en dat is geen pretje voor de mensen die het parcours van de autocross in Winsum moeten opbouwen. De organisatie heeft daarom besloten om de cross niet door te laten gaan.

,,We hopen op ieder zijn begrip dat dit voor onze vrijwilligers geen pretje is'', schrijft organisatie Autosport Groningen op haar website. Wanneer de race wel wordt gereden is nog niet bekend. Daarvoor moeten ze eerst met de gemeente het Hogeland om tafel.

Autosport Groningen organiseert vier races per jaar in Winsum. De eerste cross was met Hemelvaart. Toen kwamen bijna 2.000 bezoekers en 165 racers uit het hele land naar het crossterrein ten zuiden van Winsum.

Extra onderzoek voor weidevogels

Begin dit jaar was het nog maar de vraag of de eerste race door kon gaan. Voor het krijgen van de vergunning moest extra ecologisch onderzoek worden gedaan. Dat zou maanden duren.

Uiteindelijk kwam er op tijd een oplossing. Op de weilanden waar het crossterrein ligt is extra onderzoek gedaan. Hieruit blijkt dat de cross geen problemen voor de weidevogels oplevert.