Nieuwe interactieve tuinenfietsroute

NOORD-GRONINGEN - Stichting Promotie Waddenland heeft donderdag de tweede interactieve themaroute gelanceerd. Het gaat om de fietsroute Tuinenpracht in Waddenland.

Die is 30 kilometer lang en geeft een interactief inkijkje in zeven tuinen bij borgen, kerken, boerderijen en dorpen in Waddenland. De nieuwe route maakt onderdeel van tien nieuw te ontwikkelen wandel-, fiets- en vaarroutes in de regio Waddenland. Voor wie langer van de regio en haar tuinen wil genieten zijn twee 3-daagse arrangementen ontwikkeld.

Virtueel verhaal

De tuinenroute gaat langs Domies Toen en de Waddentuin van het Zeehondencentrum in Pieterburen, De Kleine Plantage en de Notoares Toen in Eenrum, De Bloemenboerderij in Saaxumhuizen, De Kloostertuin in Kloosterburen en de borgtuin van Landgoed Borg Verhildersum. Ter plekke vertellen eigenaren, tuinders of beheerders virtueel hun verhaal achter de tuin. Tevens ’popt’ onderweg informatie op over bezienswaardigheden, wetenswaardigheden en horeca op de route.

Ambassadeur

De deelnemende tuinen en toeristische ondernemers op de route zijn betrokken geweest bij de inhoud en totstandkoming van de route, en zijn derhalve ambassadeur van de route. Door handig gebruik te maken van hun contacten met gasten en bezoekers zijn zij het eerste aanspreekpunt.

App

De thematische routes zijn een initiatief van Stichting Promotie Waddenland en Appbouwer Knowlogy en worden mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de Provincie Groningen. Tot maart 2020 wordt maandelijks een nieuwe route opgeleverd en aan de app Waddenland Routeland toegevoegd, die(gratis) te downloaden is.

Meer informatie is te vinden op: www.waddenland.groningen.nl.