Profcontract FC Groningen voor Joël van Kaam uit Delfzijl

DELFZIJL - Joël van Kaam heeft woensdag zijn handtekening gezet onder een tweejarig profcontract met een optie van een extra seizoen bij FC Groningen.

De 17-jarige voetballer uit Delfzijl treedt daarmee in de voetsporen van zijn bijna twee jaar oudere broer Daniël, die vorig seizoen zijn debuut maakte in de hoofdmacht.

vv Appingedam

De jonge aanvaller is begonnen met voetballen op 6-jarige leeftijd bij v.v. Appingedam, tegenwoordig DVC Appingedam. Bij v.v. Appingedam viel hij op bij de scouts van de FC, waarna hij instroomde in het jongste team van de club: D2(12 jaar). Inmiddels voetbalt Joël alweer 6 jaar bij de Trots van het Noorden.

Kampioen

Afgelopen seizoen was ongetwijfeld een van de succesvolste uit de jeugdopleiding. Het team van Joël werd kampioen van Nederland. Dit bleef ook niet onopgemerkt, want uit deze lichting werden behalve Joël nog paar jongens beloond met een contract.

„Ik ben blij met deze waardering en beloning van FC Groningen,”vertelt Joël. „Het geeft aan dat ik op de goede weg ben mij te ontwikkelen als voetballer. Snelheid en het creëren van kansen zijn mijn sterke punten, maar uiteraard kan ik nog op veel punten mijzelf verbeteren. Bijzonder is dat ook zijn broer Daniël bij FC Groningen speelt. Daniël heeft afgelopen seizoen zijn debuut gemaakt en behoort voor komend seizoen ook tot de definitieve selectiegroep. Dat is ook het doel wat ik wil behalen op termijn.”

Samen met broer Daniël

Dat dit doel niet ver in de toekomst voor de jeugdinternational ligt ,blijkt doordat hij afgelopen week al werd toegevoegd aan de A-selectie voor een oefencampagne. Hij heeft inmiddels drie oefenwedstrijden met de groep van Danny Buijs meegespeeld, met als hoogtepunt de wedstrijd tegen DVC Appingedam, waarbij hij samen met zijn broer in één elftal op het veld stond.”

Het duo staat dus op het punt de gebroeders Koeman op te volgen.