Burgemeester Bolding opent tuin Viskenij Baflo

BAFLO - „Een aanwinst voor Baflo en Rasquert. Helemaal opgezet vanuit de bewoners, fantastisch”. Dat waren de lovende woorden van burgemeester Bolding van de gemeente Het Hogeland bij de opening van de Beweeg- en Beleeftuin bij Viskenij in Baflo.

Na zijn korte toespraak kreeg hij van mevrouw Buikema, één van de bewoners van Viskenij, een grote schaar overhandigd om het lint op één van de beweegtoestellen door te knippen. Aan de andere kant van het lint stond de heer Schuitema, ook bewoner van Viskenij, en na het doorknippen konden hij en de burgemeester elkaar de hand schudden.

Lange adem

Mooi symbolisch, omdat de tuin echt een plek is om elkaar te ontmoeten. Na de officiële handeling kon het aanwezige publiek, onder het genot van een hapje en een drankje, genieten van een optreden van het Warffums Mannenkoor.

Er was een lange adem voor nodig, de inzet van veel vrijwilligers en de volhardendheid van het bestuur van de Stichting Vrienden van Viskenij, maar het resultaat mag er zijn. Een prachtige tuin vol bloemen, planten en dieren en met verschillende beweegtoestellen. Geschikt voor jong en oud.