Rika Pot voorzitter Raad van Commissarissen Groninger Huis

APPINGEDAM - De Raad van Commissarissen van Groninger Huis heeft Rika Pot uit Appingedam vanaf 1 juni benoemd tot voorzitter.

De oud-burgemeester van Appingedam maakt sinds april 2019 deel uit van de raad van de woningstichting en volgt hiermee Roel Folkersma op als voorzitter. Folkersma is per 1 juni afgetreden als commissaris vanwege het bereiken van het einde van zijn zittingstermijn.

Ingenomen

De raad is ingenomen met de keuze voor Rika Pot. ‘Groninger Huis opereert in een regio met een complexe problematiek in een uitdagend politiek-bestuurlijk krachtenveld’, schrijft de raad in een verklaring. ‘Een lid van de Raad van Commissarissen van Groninger Huis moet ervaring hebben binnen deze context en hier een oordeel over kunnen vormen. De benoeming van Rika Pot geeft geweldig inhoud aan deze zienswijze.’

Verbinder

Ook de bestuurder van Groninger Huis, Hilde van Ree is blij met de benoeming van Rika Pot: „Rika Pot Is vanuit haar voormalige rol in de lokale politiek zeer goed geïnformeerd over wat er speelt binnen kleine woonkernen in de regio waar Groninger Huis haar bezit heeft. Zij schroomt niet om kritisch door te vragen richting commissarissen en de bestuurder, maar stelt zich daarbij op als een verbinder en teamspeler met soms ook een kwinkslag en met humor.”