Leuk en lekker: zelf je kruiden zaaien

Aangeboden door: AlleZadenKopen.nl

Kruiden komen altijd van pas en ze zijn gemakkelijk te verzorgen. Ze laten je keuken heerlijk ruiken en al die potjes vol groen staan gewoon gezellig. Dankbaardere plantjes kun je bijna niet hebben.

Je gebruikt kruiden om gerechten meer smaak te geven maar ook om je gerecht mee op te leuken. Bovendien zijn kruiden een goede vervanger voor zout. Het is beter om de juiste kruiden aan je gerecht toe te voegen dan dat je je eten op smaak brengt met (extra) zout. Kruiden kun je het hele jaar zaaien. Buiten, binnen of in je tuinkas. Wanneer start jij met het kweken van je eigen kruiden?

Kruidenzaden kopen

Zaden kopen doe je bij Allezadenkopen.nl. Hier heb je een enorme keuze uit zaad voor kruiden, bloemen en groenten, die je naar wens kunt combineren. Selecteer op soort zaad, zaaiperiode binnen of buiten en verfijn de selectie eventueel op zaakkenmerken en je ziet overzichtelijk de zaden die je op dit moment kunt zaaien. Kruidenzaad kopen doe je bij Allezakenkopen.nl ook voor de scherpste prijs. Als je voor meer dan 20 euro bestelt, is bezorging gratis. Bestel je je kruiden voor 12:00 uur, dan worden ze nog op dezelfde dag verzonden. Dan kun je de volgende dag al beginnen met het kweken van je kruiden.

Onmisbaar in de keuken: peterselie

Een kruid dat zeker niet mag ontbreken aan je kruidencollectie is natuurlijk peterselie. Peterselie is enorm veelzijdig en verkrijgbaar in twee soorten: platte (blad)peterselie en krulpeterselie. Met de frisse blaadjes verrijk je uiteenlopende gerechten, bijvoorbeeld pasta. Of je gebruikt het in je zelfgemaakte pesto. Als je zo snel mogelijk peterselie wilt oogsten, moet je je de zaadjes planten in rijke en vochtige grond op een lichte plaats. Wist je dat je de wortel van peterselie ook kunt eten? Hiervoor bestaat zelfs speciale wortelpeterselie, die lijkt op een kleine pastinaak. Het blad is krulpeterselie. Dit kun je gebruiken zoals je gewend bent, en de wortel is heerlijk geraspt over je salade, rauwkost en kan verwerkt worden in soepen en stamppotten. Bovendien kun je de peterseliezaadjes gebruiken als kruid. Vermaal de zaadjes goed en je hebt je collectie uitgebreid met een heerlijk pittig kruid.

Keuze genoeg: welke kruiden plant jij?

Waarschijnlijk heb je die kleine zaadzakjes met kruiden wel eens in je handen gehad. Je koopt ze bij het tuincentrum of in de supermarkt. Maar koop je de zaadzakjes online, dan heb je aanzienlijk meer keuze. Doorgaans ben je ook goedkoper uit. Bij AlleZadenKopen vind je in het assortiment meer dan 500 soorten. Je vindt dus precies wat je nodig hebt. Denk aan bieslook, bladselderij, basilicum, anijs, citroengras, dille, tijm, kervel, salie, oregano, dragon, mosterd, waterkers, groene munt en koriander. Ontdek ook een kruid dat je nog niet eerder hebt geprobeerd zoals zuring, hysop, maggikruid, komkommerkruid, Stevia of honingplant.