Met de bus naar Borkum

EEMSHAVEN - Er is een ieuwe busverbinding tussen de plaatsen Winschoten, Delfzijl en Appingedam met de Borkumlijn in de Eemshaven.

Hierdoor is Borkum voor de gasten uit Nederland nog makkelijker te bereiken. Namelijk met de eigen auto, bus of trein. „Met dit extra aanbod wordt een reis naar Borkum nog aantrekkelijker voor gasten uit de omliggende dorpen, die niet met eigen vervoer of de trein kunnen komen,” aldus Rolf Bouwman, adjunct-directeur Borkumijn.

Nicolaïkerk en Boegschroef

Op de donderdagen is de route Winschoten-Appingedam- Eemshaven en op de zaterdagen wordt per touringcar de route Winschoten- Delfzijl- Eemshaven gereden. De vertrektijd is voor beide verbindingen om 8:00 uur vanaf het treinstation in Winschoten. Op donderdag stopt de bus om 08:35 uur bij de Nicolaikerk in Appingdam en op zaterdag, op dezelfde tijd, voor Hotel de Boegschroef in Delfzijl.

Rechtstreeks naar veerterminal

De reis gaat dan rechtstreeks verder naar de veerterminal, waar de boot klaar ligt voor vertrek om 09:15 uur. In iets minder dan een uur bereikt de veerboot het Duitse Waddeneiland, waar de gasten genoeg tijd hebben om Borkum zelfstandig te ontdekken. De terugreis is dan om 17:40 uur.

Combi-Tickets voor de bus, inclusief veerboot, zijn te verkrijgen bij het VVV in Appingedam, VVV Delfzijl, VVV Winschoten en bij Hotel de Boegschroef in Delfzijl.