Minister Schouten belooft één agroloket voor bevingsschade

Minister Carola Schouten heeft tijdens een werkbezoek aan Uithuizermeeden de belofte gedaan dat er één agroloket komt, waar agrarische ondernemers straks mijnbouwschade kunnen melden.

De minister en gedeputeerde Henk Staghouwer gingen op het bedrijf van Koos Meeuwes om tafel met jonge agrarische ondernemers. Meeuwes is provinciaal bestuurder bij het Gronings Agrarische Jongeren Kontakt (GrAJK) en heeft samen met zijn ouders een akkerbouwbedrijf in Uithuizermeeden.

Na de zomer open

Volgens de toezeggingen van Schouten gaat het agroloket na de zomer al open. Hier kunnen agrarische ondernemers terecht met aardbevingsschade en krijgen ze één contactpersoon toegewezen. Zo hoeven zij straks niet meer langs allemaal verschillende instanties.

Investeringen

De schades en de afhandelingen daarvan blijven nu veel te lang liggen en de problematiek speelt inmiddels al jaren met als gevolg dat agrarische bedrijven stil blijven staan met investeringen. Mede door deze onzekerheid blijven grote investeringen uit.

De jonge agrarische ondernemers die aan de keukentafel zaten zijn positief over dit werkbezoek en hebben goede hoop dat de toezeggingen van minister Schouten spoedig uitgevoerd zullen worden.