Woldwijk maakt indruk tijdens open dag

TEN BOER - De coöperatie Woldwijk in Ten Boer oogstte zaterdag bewondering tijdens de open dag. Vooral over de hoeveelheid zaken die in relatief korte tijd zijn bereikt.

Vooral de enorme zelfoogsttuin maakte indruk tijdens de rondleidingen die ook lamgs de tiny houses, de yurts en de de pizza-oven gingen. Veel mensen maakten van de uitnodiging gebruik om langs te komen. Ze lieten zich niet weerhouden door een paar regenbuien. Voor de kinderen was er ook genoeg te doen, zoals het zich laten schminken, pannenkoeken eten, een speurtocht en biggetjes aaien. Die kans liet een flink aantal volwassenen zich ook net ontgaan.

Woldwijk is het gebied ten noordoosten van het dorp Ten Boer. Ooit bedoeld voor woningbouw is het nu in beheer bij een coöperatie die daar duurzame activiteiten onderneemt. Er wordt gewoond in tiny houses en yurts, er wordt duurzaam gebouwd. Naast de zefvoorzienende tuin redt men zich ook prima op het gebied van energie, middels zonnepanelen op het dak van de boerderij Dijkhorn die op de kruising Verlaatweg/Stadsweg/Wolddijk staat.

Het gebied is voor de gemeente Groningen een experimenteergebied voor de nieuwe Omgevingswet.