Nieuwe omroep voor Het Hogeland

WINSUM - De naam van de nieuwe lokale zender voor het Hogeland is bekend: Omroep Het Hogeland. De nieuwe omroep is een initiatief van Ina Spijk (programmamaker, documentairemaker), Sarah Stiles (filmmaker, multimedia, producent) en Cees van de Meent (online nieuwsmaker).

Door de verschillende krachten van dit hechte team te bundelen ontstaat er binnenkort een uniek aanbod van programma's voor Gemeente Het Hogeland voor. televisie, radio, live streams, podcasts en internet.

In de afgelopen jaren is gebleken dat de afzonderlijke programma’s en nieuwsaanbod van het team daadwerkelijk een verschil maken in de regio. Met veel passie en aandacht voor de regio gaan ze zich inzetten om mooie programma's te maken over nieuws en actualiteiten, films over het gebied, een beeld van de gemeente Het Hogeland, de dorpen en de bewoners, thema’s die belangrijke zaken voor het voetlicht brengen en diverse programma’s die het kleinere nieuws brengen waarin de mensen in het gebied zelf aan het woord komen.

Achter de schermen gebeurt er ontzettend veel, laat de nieuwe omroep weten. „Voordat we kunnen beginnen met uitzendingen zijn er echter bepaalde juridische en technische stappen die allemaal doorlopen moeten worden,” meldt het trio. „We worden overspoeld met mooie reacties, vragen om samen te werken met andere regionale omroepen en zelfs mensen die graag als vrijwilliger willen werken voor de nieuwe omroep. Dit vinden we natuurlijk geweldig.”. De locatie van de omroep wordt de komende tijd voorbereid als centrum, een opname studio wordt verbouwd en ingericht, de nieuwe organisatie als structuur wordt opgezet en ook de redactie zal de komende tijd bezig zijn om de programma's uit te werken.

De nieuwe omroep is tevens op zoek naar enthousiaste bestuursleden voor de stichting van de omroep. Mensen met bestuurlijke ervaring, passie voor Het Hogeland, kennis en affiniteit met de doelen van de omroep kunnen reageren via de website. Meer info: www.omroephethogeland.nl.