Podiumplaats en pr voor atleten Loopgroep Bedum

BEDUM - Vier atleten van de Loopgroep Bedum hebben zaterdag deelgenomen aan de Mar-athon rond Sneek en meer. Voor Cor Klomp zou het zijn tweede marathon (42,2 kilometer) worden dit jaar.

In april liep hij deze afstand in Rotterdam nipt boven de vier uur en hij voelde zich sterk genoeg om nu de vier uurs grens te doorbreken. Maar het parcours was pittiger dan in de eerdere edities. Toch slaagde Klomp er in om met een tijd van 3:55:59 zijn doel ruimschoots te halen.

Pechler

Edward Pechler ging als marathontempomaker naar Sneek. Hij loodste zijn groepje keurig binnen de 3 uur 30 over de meet in 3:29:01. Erika Broekema had haar zinnen gezet op een snelle tijd bij de halve maratghon (21,1 kilometer). Maar ook door het pittige parcours kwam er niet helemaal uit wat ze gewild had. Door haar snelle laatste zes kilometers was haar eindtijd toch prima: 1:37:34 en goed voor de negende plaats bij de dames senioren. Peter Stokje liep deze afstand in een vlakke race: 2:07:48.

Run van Roden

Op zondag was Thom Snijder present bij de warme Run van Roden. Hij maakte van de halve marathon een pittige trainingsloop en tot zijn eigen verbazing haalde hij met zijn tijd van 1:56:38 zijn eerste podiumplaats ooit: een derde plaats bij de mannen 45. Erika Broekema liep met een bedrijventeam de estafette. Zij liep tweemaal een etappe van 3,5 kilometer in 15:21 en 16:02 en werd vierde met haar bedrijventeam.

Sander de Vries ging zowel op zaterdag (bij de TT-Run in Assen over 4,4 kilometer) als zondag (bij de Urban Trail, Leeuwarden over tien kilometer) van start. De TT-Run voltooide hij 'met een oververhitte motor' in 29:29 en in de Urban Trail verliep hij zich en kwam na dik 12 kilometer in 1:56:43 over de finish.