Plaatsing zeven watertappunten

Baflo - Reizigers in Groningen zien maandag 17 juni de plaatsing van zeven nieuwe watertappunten op verschillende NS-stations.

De watertappunten zijn mogelijk gemaakt door NS, het Waterbedrijf Groningen en de provincie Groningen. Om 17.15 uur tappen de betrokken organisaties samen waterflessen voor reizigers uit het nieuwe watertappunt op station Groningen. NS heeft inmiddels 51 nieuwe watertappunten gerealiseerd in de provincies Noord- Holland, Limburg en Groningen. In totaal opent NS dit jaar 200 watertappunten bij stations. NS biedt de watertappunten als service aan reizigers en wil hiermee bijdragen aan het verminderen van plastic afval.

NS Stationsmanager Gertrud Kuis: “Ik ben heel blij dat de watertappunten er staan, vooral met dezomer in aantocht denk ik dat onze reizigers dit zullen waarderen. Door de watertappunten hebben voorbijgangers en reizigers toegang tot gratis drinkwater en hoeven ze geen plastic wegwerpflesje aan te schaffen.”

Watertappunten in Groningen

In de provincie Groningen zijn zeven nieuwe watertappunten geplaatst bij de stations Baflo, Groningen Europark, Groningen Noord, Hoogezand-Sappemeer, Kropswolde, Winschoten en Groningen Centraal. Een aantal van deze stations zijn hubs; dit zijn knooppunten zoals stations, P+R-terreinen en haltes waar reizigers kunnen overstappen van het ene naar het andere vervoermiddel. Extra voorzieningen maken de hubs tot een aangename plek om te verblijven. Eerder zijn ook al watertappunten geplaatst, op de hubs Leek centrum, Ten Boer, station Delfzijl, station Winsum en station Zuidhorn. In totaal staan er nu 28 watertappunten in de provincie Groningen. De provincie Groningen en het Waterbedrijf Groningen gaan in de komende periode op alle hubs watertappunten plaatsen.