Lange afstandswandeling naar Luchtwachttoren 701

Warfhuizen - Het Groninger Landschap houdt zaterdag 29 juni een lange afstandswandeling vanuit Pieterburen naar de Luchtwachttoren 701 in Warfhuizen.

Deelnemers wandelen vanuit bezoekerscentrum Waddenkust naar de luchtwachttoren. Men kan de toren beklimmen en een gids van Team Waddenkust vertelt over de Luchtwachttoren. De luchtwachttoren maakte deel uit van een semi-geheim netwerk van 276 uitkijkposten dat tussen 1951 en 1956 verspreid over het land werd aangelegd. Na het bezoek aan de luchtwachttoren brengt de huifkar de groep terug.

De start is tussen 10.15 en 10.30 uur met ontvangst in het bezoekerscentrum met koffie/thee en koek. De wandeling is circa 11 kilometer lang. Opgave is gewenst en kan via de website: www.groningerlandschap.nl.

Kosten voor beschermers 6,00 euro en niet beschermers betalen 10,00 euro, kinderen tot 12 jaar gratis. Startlocatie is het bezoekerscentrum Waddenkust, Hoofdstraat 83 in Pieterburen. De verwachting is tegen 16.00 uur terug te zijn bij bezoekerscentrum Waddenkust. Denk om goed schoeisel. Voor onderweg is het verstandig om eten en drinken mee te nemen.