Feestelijke opening herinrichting omgeving muziektempel

LEENS - Gedeputeerde Staghouwer zal zaterdag 22 juni om 17.00 uur het vernieuwde plein voor de muziektempel in Leens officieel in gebruik nemen.

De omgeving van de muziektempel is afgelopen periode opnieuw ingericht en geschikt gemaakt voor ontmoeting, muziekuitvoeringen en andere activiteiten. Nu de herinrichting klaar is, wordt dit gevierd met het dorp.

Een grote wens van de inwoners in Leens was de herinrichting van de muziektempel, om deze geschikt te maken voor vele activiteiten. Dorpsbelangen heeft het voortouw genomen om de muziektempel en de omgeving zo in te richten dat het voor iedereen toegankelijk is. Tijdens de feestelijke opening zijn er optredens van Coverband Stoal Eenrum, Streetdance Fitnesscentrum Wierde Leens en PBSystems licht & geluid.

De herinrichting maakt onderdeel uit van het grotere uitvoeringsproject Leens bloeiend (bloemen)dorp waarbij ook de groene zichtlijnen versterkt zijn, de dorpsentrees zijn aangepakt en ruim 270.000 bloembollen zijn aangeplant. De uitvoering hiervan is mede mogelijk gemaakt door Kansrijk Groningen, het project Werken aan de dorpen vanuit de voormalig gemeente De Marne en de inzet van de vele vrijwilligers vanuit het dorp.