Jan Stuursma en Annewil Schreuder winnen Hippolytusrun

MIDDELSTUM - Middelstum liepen. Jan Stuursma en Annewil Schreuder waren woensdagavond de snelste heer en dame tijdens de 18e editie van de Hippolytusrun in Middelstum.

De loop trok zo’n 200 deelnemers.Aan de jeugdloop deden ook nog een sruim vijftig kinderen mee. Net voor de start hield het op te regenen. Stuursma’s winnende tijd winnende tijd was vierendertig minuten en drie seconden. Bijna anderhalve minuut later was het Bjorn van der Laat uit Groningen die als tweede terug was op het ijsbaanterrein. Gerben Vermij, winnaar in de voorgaande loop van het Huis & Hypotheek Ommelander Loopcuit in Stedum, meldde zich als derde. De heren 40+ klasse kende in Richard Stel uit Groningen een uitstekende winnaar. Richard Schudde (Delfzijl) deed exact drie minuten langer over de tien kilometer. Pieter-Dirk Riedstra uit Scharmer tekende voor de derde prijs. Lang gelijk op ging het in de klasse Heren 50+. Uiteindelijk was het Martin Veenhuizen die met de hoogste eer ging strijken. Klaas Brouwer uit Zuidbroek moest ruim een halve minuut toegeven op de winnaar uit Tynaarlo. Siemon Hinrichs uit Delfzijl presteerde prima met een derde prijs. De klasse Heren 60+ werd gedomineerd door Karel Edens uit Groningen. Twee minuten na Edens was het stadgenoot Henk Por die het zilver voor zich opeiste. Roelof Berends (Oudeschip) greep de derde plek indeze leeftijdsklasse.

Bij de dames ging het lang gelijk op voor wat betreft het binnenhalen van de titel snelste dame. Uiteindelijk was het Annewil Schreuder uit Veendam die in een tijd van drieenveertig minuten en achtendertig seconden als eerste de tien kilometer aflegde. Een paar seconden later volgde Barbara de Grouw (Groningen) die op haar beurt Annemarije Souer uit Bedum een paar seconden voor bleef. Minder spannend was het in de klasse Dames 40+. Hier bleef Carla Zijlstra (Bedum) de nummer twee Mariska Bosch uit Appingedam meer dan een minuut voor. Marinda Pieters uit Warffum eindigde in deze klasse op de derde plek. Bij de dames 50+ was Simone Binnema uit Eenrum veruit de sterkste. Bijna veertien minuten bedroeg haar voorsprong op de nummer twee Grietje Dijkmans (Winsum). Lineke Ham uit Warffum kwam ook op het ereschavot terecht met de derde prijs.

De snelste heer en dame over de vijf kilometer waren respectievelijk Ben Stellingwerf uit Bedum en Christien Koning uit Groningen.