Juf Lineke (70) weet van geen ophouden

DELFZIJL - Lineke Bloemendal is donderdag 70 jaar geworden. Op zich niet zo bijzonder. Maar juf Lineke is vijf jaar geleden gepensioneerd. (tegen haar wil!) en is nog steeds actief op school. Ze werd vrijwillig leerkracht op Kindcentrum Noord.

De afgelopen vijf jaar is ze als fanatiek en betrokken leerkracht drie dagen per week actief. Ze geeft les en ondersteunt leerkrachten in de bovenbouw. Ze geeft technieklessen, computerles en beheert de website.

Typerend voor haaar inzet: de operatie aan de knie werd gepland in de zomervakantie zodat ze weinig mogelijk afwezig was voor de school. En zo gauw ze weer enigszins wat kon bewegen, ging ze op de krukken met de regiotaxi naar school.

Kortom, ze is een fenomeen en daarom wilde de school haar op haar verjaardag in het zonnetje zetten. Donderdagmorgen werd ze uitgebreid gefeliciteerd, toegesproken door het onderwijsbestuur en door de kinderen toegezongen.

Als leerkracht is juf Linekeruim 45 jaar gelden begonnen op de Wartburg en de Noorderkroon. Die fuseerden en die school werd de Meerpaal. In 2011 verkaste ze naar de bredeschool waar uiteindelijk al het onderwijs in Delfzijl Noord samen verder ging als Kindcentrum Noord.