Midzomerfeest en –markt in Kloosterburen

Kloosterburen - In Kloosterburen vindt 22 juni weer het jaarlijkse Midzomerfeest plaats.

Om 10.30 uur start de dag ingetogen met orgelspel en het luiden van de kerkklok in de Nicolaaskerk aan de SintJansstraat 8 in Kloosterburen. De dag wordt afgesloten met de vrolijke, swingende klanken van de band VrijJazzie uit Eenrum.

Activiteiten

De markt is vanaf 11.00 uur open. Bijna alle deelnemers komen uit de nabije omgeving. Ook Coöperatie Klooster en Buren is ruim vertegenwoordigd met vrijwilligers onder andere uit de tuin van Mien Toentje en de brei- en de damclub. Kinderen kunnen hun knuffel later oplappen bij de knuffeldokter, zich uitleven op het springkussen of een een rondje rijden op een pony. Voor de durfals en koele kikkers: een ritje achter op een echte Harley kan ook.

Positieve energie

Hanna van der Linden, die de wekelijkse yoga in Kloosterburen verzorgt, brengt een vrolijke noot. Om 12.00 uur start ze namelijk met haar lach-workshop. Voor nog wat extra positieve energie is er het complimentenloket van Theatergroep Auth&Tiek uit Zandeweer.

Om 13.00 geeft de Inspiratieplek uit Ulrum een workshop Bootcamp en om 15.00 uur is er een kennismaking met de Wim Hof (Iceman) methode en Mindfulness. Wie zeker wil zijn van een plekje kan zich vast voor de workshops opgeven via info@kloosterenburen.nl.

Gewoon genieten

Natuurlijk wordt er ook voor de inwendige mens gezorgd. Op het terras bij de imposante rode beuk zijn hapjes en drankjes te krijgen. Om 17.00 uur kunnen de benen los op de swingende muziek van VrijJazzie uit Eenrum. Voor wie trek heeft gekregen zijn er hamburgers uit Anjum en vegan burgers uit Kleine Huisjes. De markt is weer een mooie gelegenheid om rond te struinen langs de kramen,te ontspannen en uitgebreid bij te kletsen.