Extra voorstellingen De Poolse Bruid in Onderdendam

ONDERDENDAM - Ruim een week voor de première zijn dertien van de twintig voorstellingen van De Poolse Bruid in Onderdendam uitverkocht.

Vanwege de grote belangstelling hebben het Noord Nederlands Toneel en Toneelgroep ECHO de speelperiode verlengd. Vandaag start de kaartverkoop van drie extra voorstellingen op vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 juli. De Poolse Bruid speelt in boerderij De Haver, een rijksmonument in het bezit van het Groninger Landschap. De locatie biedt ruimte aan 200 bezoekers.

In 1998 verscheen de film De Poolse Bruid. De film is inmiddels Cultureel Erfgoed, won twee Gouden Kalveren, kreeg een Golden Globe-nominatie en is in Groningen nog altijd de best bekeken film ooit. Nu het platteland in hoog tempo aan het veranderen is, nam actrice Lotte Dunselman het initiatief voor een theaterbewerking van de film die een ode brengt aan het Groninger landschap. Het Noord Nederlands Toneel en ECHO spelen De Poolse Bruid van 19 juni tot en met 21 juli.

De tekst voor deze toneelbewerking is van Jibbe Willems. Hij weet op indrukwekkende wijze woorden te geven aan het landschap, de stilte en dat wat niet gezegd wordt in de oorspronkelijke film. Het is een ode aan het Groninger landschap in een historische boerderij.

De cast van De Poolse Bruid bestaat uit acteurs Lotte Dunselman en Paul van der Laan en muzikanten Bert Hadders en Joost Dijkema.

De Poolse Bruid gaat op vrijdag 21 juni, de langste dag van het jaar, in première.

Meer informatie: www.poolsebruid.nl..