Kinder Walfridusvoettocht

Bedum - De kinderen uit de groepen 7 en 8 van de scholen uit de voormalige gemeente Bedum lopen donderdag 13 juni een culturele tocht van ongeveer 4 kilometer door het centrum van Bedum.

De opzet van deze tocht is, het laten kennismaken, over de geschiedenis van Bedum uit de periode van Walfridus die een belangrijke rol heeft gehad bij het ontstaan van Bedum en omgeving. Tijdens de tocht lopen de kinderen langs het Beeld van Walfridus, door de kas van Bloemisterij Balkema, de Walfridusschool en de Walfriduskerk.

Op deze plaatsen zal een verteller het nodige over de geschiedenis vertellen. Op de scholen is of wordt voor aanvang van de wandeltocht een les besteed over dit onderwerp. Tijdens de wandeling wordt er van de leerlingen gevraagd om mee te doen aan een quiz. In totaal zullen er 190 leerlingen meedoen aan deze culturele wandeltocht die in samenspraak met de scholen is georganiseerd.

In de toekomst is het de bedoeling dat deze tocht, in overleg met de scholen, tweejaarlijks wordt georganiseerd. Zie voor meer informatie www.walfridusvoettocht.nl