Winst Ben Stellingwerf en nog vier podiumplaatsen Loopgroep Bedum

BEDUM - Afgelopen weekend namen 18 Atleten van Loopgroep Bedum hebben afgelopen weekend succesvol deelgenomen aan vier hardloopevenementen. Het leverde vijf podiumplaatsen op.

Op zaterdag werd na vier jaar de Ten Poster Meul'nloop opnieuw georganiseerd. Een kwartet LB’ers stond er aan de start. Voor Harmen Stam en Ger Coster was het een 'thuis'wedstrijd, want beiden liepen voor hun eigen woonhuis langs. Voor Stam uit Winneweer, die in de afgelopen week deelgenomen had aan de Hardloop Vierdaagse in Delfzijl en daar al viermaal een 10 kilometer had afgelegd was dit de kroon op zijn trainingen. Hij kwam als tweede over de finish op de 10 kilometer in een sterke tijd van 38:55. Coster was (uiteraard) de snelste Ten Poster met 45:30. Bij de dames was er een geringe opkomst. Vanessa Wuijster was 't snelst van het trio dames en finishte in 51:29. Op de 5 kilometer was het nieuwe lid Miranda van der Molen de snelste dame met een prachtige tijd van 25:06, tevens een nieuwe beste tijd.

Op zondag was er een grote delegatie LB’ers present bij de zevende editie van de Reitdiephaven Run. Het vernieuwde parcours met de meer courante afstanden van 5 en 10 kilometer was een grote verbetering ten opzichte van voorgaande jaren. De wind speelde een belangrijke rol: op de 10 kilometer nam de favoriet Ben Stellingwerf de verkeerde afslag doordat de wind vat gekregen had op een richtingsbordje. Na hem volgden nog 13 lopers, onder wie Stefan Dagelet. Beide LB-heren kwamen daardoor reeds na 8,3 kilometer over de meet in 28:36 en 33:02. De organisatie besloot Stellingwerf toch de eerste prijs toe te kennen, want de kortere afstand had geen invloed gehad op het wedstrijdverloop. De exacte 10 kilometer werd wel gelopen door Carla Dijkstra in 46:20, goed voor de tweede plaats bij de vrouwen 40, Nienke Bouwman en Cor Klomp 51:23, Erna Klomp 58:23, Iduna Tardjopawiro en Henk Schuitema 59:19 en Robert van Dijken 1:00:23. Op de vijf kilometer was er succes voor Erika Broekema. Met een eindtijd van 21:09 kwam ze als tweede bij de finishboog. Rieka en Geert Reiffers liepen deze afstand gezamenlijk in 27:59. Sander de Vries nam op zondag deel aan de 4 Mijl van Sneek over 6,4 kilometer. Het was zijn zevende deelname aan dit evenement (hij miste geen enkele) en klokte 37:04. Janny Klarus reisde af naar Gasselterveld om deel te nemen aan de RunForest Run over 13 kilometer. Op het grotendeels onverharde parcours kwam ze met een paar natte voeten over de finish in 1:31:11.