Activiteiten tijdens de week van de jonge mantelzorgers

Regio - Tijdens en na de week van de jonge mantelzorgers, van 3 tot en met 9 juni worden tal van activiteiten georganiseerd in de provincie.

Jonge mantelzorgers zijn kinderen, die opgroeien in een gezin met een chronische zieke, een familielid met een lichamelijke of verstandelijke beperking of een gezinslid met verslavings- of psychische problemen. In de gemeente Het Hogeland worden onder andere een Huifkartocht, Ponyverzorging- en rijden en een Weekendkamp voor de jonge mantelzorgers georganiseerd. Het totale aanbod van activiteiten in de provincie is te vinden op de website www.mantelzorggroningen.nl/week-van-de-jonge-mantelzorg.

Huifkartocht

Woensdag 5 juni kunnen jonge mantelzorgers vanaf 6 jaar deelnemen aan een huifkartocht. Vertrek om 19.00 uur vanuit Pieterburen voor een ritje. Onder het rijden mag er gezongen worden en rond 20.00 uur zijn de deelnemers terug. Opgeven kan voor 30 mei door een mailtje te sturen naar n.hoofs@mensenwerkhogeland.nl

Weekendkamp

Zaterdag 6 en zondag 7 juli is er een weekendje weg met overnachting in groepsaccommodatie Waddenhoeve in Noordpolderzijl. Tijdens het weekend is er onder andere een kweldertocht lopen, kanovaren, steppen, een spooktocht en wordt er een kampvuur gemaakt. Jonge mantelzorgers van 10 tot en met 16 jaar kunnen deelnemen. Opgeven kan via de mail naar k.vanoossanen@mensenwerkhogeland.nl. Kosten zijn 15 euro inschrijfgeld, na deelname aan het weekend krijgt men dit bedrag terug.

JMZ festival

Om de week van de jonge mantelzorgers af te sluiten is er een provinciaal JMZ Festival op het Stadslab-Suikerunieterrein zaterdag 8 juni. Van 14.00 uur tot 18.00 uur zijn er allerlei workshops zoals: Streetdance, DIY & tekenen, Bootcamp, Graffiti, Acteren enz. Er is een gamehoek en genoeg ruimte om lekker te chillen. Vanaf 16.00 uur gaat de BBQ aan en kan er van allerlei lekkers gesmuld worden. Rapper Ginger sluit het festival vanaf 17.00 uur af met een optreden. Voor deze activiteit kan de jonge mantelzorger een vriendje/vriendinnetje meenemen.

Aanmelden kan tot 3 juni door een mailtje te sturen naar n.hoofs@mensenwerkhogeland.nl Voor alle activiteiten geldt: Mocht vervoer een probleem zijn, meldt dit dan bij de aanmelding. Nog vragen over de activiteiten of over jonge mantelzorgers in het algemeen, mail deze naar bovenstaand genoemde email adressen of bel met de Buurtwerkers Monica Blom 06-48874339 of Nicole Hoofs 06-30286675 van Mensenwerk Hogeland.