Open tuin Kristin’s Kruiderij

WESTERNIELAND - Kristin’s Kruiderij in Westernieland houdt 1 en 2 juni, van 10.00 tot 17.00 uur, open tuin tijdens de Ecotuindagen van Velt: de Vlaams-Nederlandse Vereniging voor ecologisch leven en tuinieren.

‘Kristin’s Kruiderij’ is één van de 200 tuinen in Nederland en Vlaanderen waar je kunt beleven hoe eenecologische tuin in elkaar zit. De meest noordelijke ecotuin ligt rondom het 200 jaar oude boerenarbeidershuisje. Er groeien vooral kruiden en eetbare borderplanten - voor thee, zalf, zeep en sla. Achter het huis ligt een kleine formele binnenplaats met vijver, buxusborders met kruiden en rozen en wildere borders met eetbare borderplanten.

In een kleine moestuin,en een kasje worden groenten gekweekt. Verschillende fruitstruiken en -bomen leveren vers fruit. In het sfeervolle atelier worden praktische workshops rondom kruiden gegeven: het maken van zalf, kruidenzeep en het gebruik van eetbare planten.

Op zaterdag 1 juni vinden in Westernieland tussen 10 en 13 uur de befaamde boekenmarkt bij de kerk en rommelmarkt bij het dorpshuis plaats.