140 Oude Opels naar Uithuizen

UITHUIZEN - Bij Autocenter Bol in Uithuizen wemelt het zaterdag 8 juni van de oude Opels en hun trotse eigenaars.

Er worden van 09.00 tot 16.00 uur liefst 140 auto’s van het Duitse merk verwacht, met typenamen als kadett, manta, monza en kaptein. Er komen ook meerdere echt oude modellen (de oudste is van 1908) en er valt een lotus omega te bewonderen.

De organisatie ligt in handen van Sander en Nathaly Huisman, de oprichters van osoc-noord. Ze rijden zelf in een Opel rekord e1 uit 1979. De club is bedoeld voor eigenaren van Opels van1898 tot 1990.

„We zijn een club voor de drie noordelijke provincies en onze doelstelling is om de echte oude Opels weer in beeld te krijgen,” vertelt Sander. „En natuurlijk hun eigenaren. We hopen ons merk in leven te houden door middel van meetings, toertochten en onderdelenbeurzen.”

„Daarbij willen we graag dat iedereen kan genieten van de mooie Opels. Het 120-jarig bestaan van Opel is een mooie aanleiding voor het evenement in Uithuizen. Tijdens de show zijn ook jongere Opel-modellen te bezichtigen. En er is een kleine markt met onderdelenverkoop.”

Op het terrein wordt een horecaplein neergezet en voor de kinderen zijn er springskussens en de gelegenheid om mee te doen aan een kleurwedstrijd.

Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina: osocnoord Opel.