Noorderrondrit op de fiets

LOPPERSUM - Voor de 38e keer wordt op Hemelvaartsdag de Noorderrondrit op de fiets gehouden door de MFAC Loppersum. De fietstoertocht over de afstanden van 150 km en 75 km volgt, waar het kan, de route van de Noorderrondrit op de schaats. Het is één van de grootste ééndaagse wielerevenementen van de drie noordelijke provincies.

Voor de prestatietochten over 150 km en 75 km wordt er gestart tussen 8.00 en 10.00 uur. De startlocatie is de kantine van Sportclub Loppersum, aan Bosweg 27. De routes van 150 km en 75 km zijn volledig met pijlen uitgezet en er zijn continue vier servicewagens, inclusief EHBO, op de routes aanwezig om gestrande wielrenners weer op weg te helpen. Voor de recreatieve toerrijders (start tussen 10.00 en 12.00 uur) wordt er een route van circa 35 km uitgezet.

Ook aan de liefhebbers van het fietsen op onverhard terrein is weer gedacht. Er is een compleet vernieuwde route aan de Noordwestkant van het dorp Loppersum van 25 km uitgezet over onverharde wegen, wegdek afgewisseld met (on)verharde fietspaden, door weilanden en over maaibermen van het Waterschap. Voor de veldtoertocht kan er gestart worden tussen 10.00 en 12.00 uur.

Voorinschrijven kan via www.mfacloppersum.nl of www.ntfu.nl. Op de dag zelf kan men ook inschrijven.