SV Bedum behaalt status Lokale Jeugdopleiding

BEDUM - SV Bedum heeft zaterdag van de KNVB het certificaat Lokale jeugdopleiding ontvangen. Voor de jeugdopleiding is dit een erkenning van het beleid dat de afgelopen seizoen is gevoerd.

Daarnaast maakte SV Bedum bekend dat Online & Offline Marketingbureau Problicity zich als hoofdsponsor heeft verbonden aan de jeugdopleiding.

Hoofd jeugdopleiding Jelmer Meinardi kreeg, onder het toeziend oog van tientallen jeugdspelers, namens de vereniging uit handen van Henk Hoiting van de KNVB het officiële certificaat dat bij de status Lokale Jeugdopleiding hoort.

SV Bedum behoort daarmee tot een selectieve groep voetbalverenigingen die de status Lokale Jeugdopleiding hebben ontvangen. Van de ruim 2600 voetbalverenigingen in Nederland beschikken ongeveer 100 clubs over een KNVB-certificaat voor hun jeugdopleiding.

De jeugdopleiding is op 65 verschillende punten doorgelicht en beoordeeld zoals beleid en bestuur, opleidingsvisie, het technisch kader, ontwikkelkansen voor jeugdspelers en trainingsprogramma’s. SV

Bedum voldeed op 61 punten voldeed aan de gestelde eisen. Een afwijking op 4 punten is toegestaan door de KNVB. De komende maanden zal er hard gewerkt worden om ook op deze 4 punten aan de eisen te voldoen.

In het eindrapport van de KNVB en NMC Bright was er veel waardering voor de opleidingsvisie en methodiek die gehanteerd wordt, de doorstroomkansen van jeugdspelers en de positieve houding van de jeugdcommissie en het hele technisch kader.

Ook Landbouwmechanisatiebedrijf LMB Rutgers (www.rutgersmechanisatie.nl) werd gepresenteerd als sponsor van de jeugdopleiding.