Amateurkunstenaars op tournee door de provincie

NOORD-GRONINGEN - VRIJDAG houdt zaterdag 25 mei de Dag van de Amateurkunst (DAK). Tijdens deze dag rijden touringcars vol dansers, dichters, zangers, acteurs en acrobaten door de provincie om amateurkunst in het zonnetje te zetten. Samen met lokale verenigingen verzorgen ze een spetterend programma, waaronder in Appingedam, Loppersum en Winsum..

In de bus zitten leden van Balletschool La Danse, F2 Dance Company (F2DC), Circus Santelli, Babaddaar, streetband De Klinkers, singer-songwriter Iris Rijnsewijn en dichters Tom Withaar, Remda Spoelstra en Mara Naomi Min.

Tussen 10.30 en 11.00 uur zijn er aan de Regnerus Praediniusstraat in Winsum optredens van diverse amateurkunstenaars uit het Hogeland (op het pleintje tegenover de bibliotheek).

Tussen 12.15 en 12.45 uur zijn er op het plein bij de Hogestraat in Loppersum optredens van diverse amateurkunstenaars uit de gemeente Eemsdelta. De optredens sluiten aan bij Lente in Loppersum, een gezellige markt met kraampjes rondom de kerk.

Tussen 13.30 en 14.00 uur zijn er in de Muziekkoepel in Appingedam optredens van diverse amateurkunstenaars uit de gemeente Eemsdelta (naast de Nicolaïkerk). De optredens sluiten aan bij het festival Terug naar het begin.